Kérdése van? Hívjon bizalommal!

info@gipszkarton-szereles.hu

Greck György

+36 30/340-5618

Munkavégzés 100% garanciával!

gipszkartonozás, gipszkarton szerelés

Gipszkarton szerelés

Napjainkban egyre többen fedezik fel a gipszkarton anyagának áldásos tulajdonságait, ami talán nem is csoda, hiszen nemcsak a beépítés során kamatoztathatjuk előnyeit, de a későbbi használat során is. A gipszkarton fal igencsak keresett eszközzé vált a laza és könnyed szerkezete miatt, ami gyors és költséghatékony kivitelezést tesz lehetővé. Azon felül, hogy tökéletes megoldás lehet elektromos és épületgépészeti vezetékek elhelyezésére, extra helyiséget biztosíthat, hő- és hangszigetelésre is alkalmas. Habár hazánkban elsősorban a belső terek kialakításában válhat előnyünkre, nem ritka manapság már az sem, amikor komplett házak látnak napvilágot a gipszkarton segítségével. Egy megfelelően kialakított gipszkarton szerkezettel például ízléses falakat alakíthatunk ki, elválaszthatunk egymástól tereket, vagy még álmennyezet is készíthető belőle.

gipszkarton szerelés árak ajánlatkérés

Gipszkarton szerelés pozitívumai

A gipszkarton méltán vívta ki magának a vásárlóközönség szeretetét, hiszen számos pozitív előnyével teszi kényelmesebbé és praktikusabbá mindennapjainkat. A gipszkarton az egyik legkézenfekvőbb megoldás abban az esetben, ha gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan kívánjuk álmaink otthonát felújítani vagy éppen átalakítani.

Gipszkarton szerelés menete, árak és pozitívumai

- Időgazdálkodás: Egy építkezés során kiemelkedő szempont a gyorsaság, hiszen ki ne szeretné minél előbb késznek látni, megvalósulni terveit? Ha gipszkartont választunk a belső terek kialakításához, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a gyorsaságra nem lesz panaszunk. Amíg egy hagyományos téglafal kialakítása során mesteremberünk gyakran napokig dolgozik a tökéletes belső tér kialakításán, addig ez egy gipszkarton esetében fel sem merülhet. A gipszkarton előnyösebb, mint a sima vakolat a gyorsabb kiszáradási ideje miatt, mely hozzájárul a tapétázás vagy festés korábbi megkezdéséhez. Ezenfelül a vakolat felhordása sokkal több időt vesz igénybe, mint a gipszkarton felrakása. A gipszkartonozás más eljárásokhoz viszonyítva tehát egy meglehetősen időtakarékos választásnak bizonyul. - Környezetbarát: A gipszkarton egy olyan többrétegű karton, amely gipszből, vízből és más egyéb természetes anyagokból áll. Ennek hála környezetbarátnak tekinthető, hiszen nem terheljük a környezetet sem az előállításával, sem pedig a beépítésével. A gipszkarton ezen felül az illatát tekintve is semleges, így évek múltán sem kell tartanunk a kellemetlen szagoktól, vagy olyan anyag kibocsátásától, amely károsítaná az egészségünket. - Különleges szerkezeti előnyök: A gipszkartonnal bátran tervezhetünk. Amíg egy hagyományos téglafalon idővel repedések jelenhetnek meg, addig egy gipszkarton esetében nem kell ettől tartanunk. A gipszkarton még hő hatására sem reped meg illetve nagy előnye, hogy nem éghető anyag. Ha egyszer gipszkartont választunk az otthonunkba, akkor leszámolhatunk a falakon átszűrődő zajokkal is, hiszen egy kiváló hangszigetelő képességű anyaggal gazdagodunk. - Hőszigetelés: A téli-nyári időszakban különösen előtérbe kerül a hőszigetelés fontossága. Egy megfelelően szerelt gipszkarton kiválóan képes hőszigetelni otthonunkat, ami amellett, hogy csökkentheti fűtési-hűtési költségeinket, extra komfortérzetet biztosít a lakók számára.

Gipszkarton szerelés árak szakemberrel

- Praktikusság: Ha utólag szeretnénk különféle vezetékeket, csöveket elrejteni a falban, akkor egy hagyományos kivitel esetében ez nemcsak rengeteg munkával, de nagy felfordulással és piszokkal is jár. Egy gipszkarton esetében ez egyszerűen megoldható már az építkezés alatt is. - Tartósság: Egy felújítás jó esetben nem pár évre, hanem akár hosszú évtizedekre szól. A gipszkarton nemcsak tartós kivitelt jelent, de hosszú időn keresztül képes megőrizni eredeti állapotát abban az esetben, ha jó minőséget választunk. - Pofon egyszerű beépítés: A gipszkartont nemcsak a vásárlók kedvelik, de a mesteremberek is. Egy gyakorlott szakembernek a gipszkarton felhelyezése már rutinszerű művelet, ami kevés időt vesz igénybe. A gipsz anyaga nagyon egyszerűen formázható, így a munka vele gyerekjáték lesz. Végül, de nem utolsó sorban pedig a gipszkarton könnyed súlyának hála, jelentősen megkönnyíthetjük mind a helyszínre történő szállítást, mind pedig a szerelés munkafolyamatát. - Hőszigetelés: A téli-nyári időszakban különösen előtérbe kerül a hőszigetelés fontossága. Egy megfelelően szerelt gipszkarton kiválóan képes hőszigetelni otthonunkat, ami amellett, hogy csökkentheti fűtési-hűtési költségeinket, extra komfortérzetet biztosít a lakók számára.

Gipszkarton szerelésben jártas szakember

Sokak szerint a gipszkartonozás egy egyszerű művelet, amit önállóan is zökkenőmentesen elvégezhetnek otthonukban. A tévhitekkel ellentétben azonban jobb, ha szakember segítségét kérik, mielőtt a tervezett átalakítás költségessé válik és eltolódik az esetlegesen rossz kivitelezési próbálkozás miatt. A gipszkarton szerelés menete egy több lépésből álló műveletsor, amelyet minden esetben nagyon precízen kell megtervezni és kivitelezni annak érdekében, hogy tartós legyen a végeredmény. Ha egy olyan gipszkartont szeretnénk viszontlátni otthonunkban, amely mind esztétikailag, mind pedig műszakilag megállja a helyét, akkor nemcsak a minőségi anyagok beszerzésére kell hangsúlyt fektetni, de szakszerűen kell eljárni a szereléstől egészen a festés folyamatáig. A gipszkarton szerelésben jártas szakember segítségével megspórolhatja a felesleges köröket. A legjobbat keresi? Megfizethető gipszkarton szerelés árak, mindezt garanciával!

Gipszkarton szerelés árak - kivitelezésben jártas szakembertől

gipszkarton szerelés árak ajánlatkérés

Gipszkarton szerelés menete

A gipszkarton szerelés menete függ attól, hogy egy álló szerkezetet szeretnénk kialakítani (gipszkarton falak), mennyezetet vagy éppen álmennyezetet készülünk vele tervezni. Így tehát a leendő szerkezetet mindig az igényekhez kell alakítani és már jó előre gondolni kell arra is, hogy mivel fogjuk felszerelni és ehhez milyen szerszámokra lesz szükség. Aki barkácsolt már valaha, az nagyon jól tudja, hogy egy-egy ilyen szerelésnél számos szerszám és profi anyag szükségeltetik, így érdemes felkészülni minden eshetőségre. A tervezéshez például szükségünk lesz vízmértékre és vonalzóra, a szereléshez gumikalapácsra, gipszkarton gyalura, körkivágóra, különféle rögzítő elemekre, csavarokra, gipszkarton csavarozóra, a gletteléshez ragasztóra, spaklira, glettvasra, de még a tartóváz méretezéséhez is be kell szereznünk jónéhány eszközt. Felújításban gondolkodik, de nem tudja hogyan kezdjen hozzá, vagy egész egyszerűen csak nem szeretné megkockáztatni a gipszkarton szerelés végeredményét? Bátran bízza magát profi csapatunkra, hiszen megfizethető gipszkarton szerelés árak kíséretével dolgozunk!

Hívjon minket árajánlatért!