Kérdése van? Hívjon bizalommal!

info@gipszkarton-szereles.hu

Greck György

+36 30/340-5618

Munkavégzés 100% garanciával!

Gipszkarton válaszfal szerelés Budapest

Gipszkarton válaszfal szerelés Budapest

Napjainkban egyre gyakrabban találkozhatunk a gipszkarton fal kifejezéssel, ami nem véletlen, hiszen sokan teszik le voksukat a gipszkarton fal építés mellett, melynek több, kifejezetten vonzó előnye is van.

Az adott tér felosztása vagy átváltoztatása könnyedén megvalósítható gipszkarton válaszfal építésével, amely nem csak költséghatékony, de egyben gyors megoldás is a normál válaszfalakkal ellentétben.

 

Gipszkartonból készült válaszfal előnyei

Mielőtt még részletesebben kifejtenénk, hogy a gipszkarton fal építés milyen előnyökkel jár, mire kell odafigyelni ennek kapcsán, és hogyan is zajlik a gipszkarton fal szerelés, előbb szenteljük pár mondatot arra is, hogy tulajdonképpen mi is az a gipszkarton.

A gipszkarton egy rendkívül sokoldalúan felhasználható építőanyag, mely igen csak népszerű napjaink architektúrájában, hiszen előszeretettel alkalmazzák a belső terek esztétikus kialakításához, válaszfalak építéséhez, álmennyezet készítéséhez stb. Tulajdonságainál fogva a több hétig tartó építkezéseket akár napokra is lerövidíthetjük, ráadásul a költségeket is jelentősen lefaraghatjuk. A gipszkarton falazás segítségével anélkül választhatunk szét tereket, emelhetünk falakat, hogy komolyabb felújítási munkálatokba fognánk.

A gipszkartonból készült válaszfalnak számtalan előnye van. Könnyen alakítható és átszerelhető, segít a hang- és hőszigetelésben, továbbá kis önsúllyal rendelkezik. Ezen felül megtartja a vakolatot, tűzbiztonsági előírásoknak megfelel, szegezhető és véshető, tárgyak felfogatását is lehetővé teszi, nem mellesleg költséghatékony megoldás.

Sokan ódzkodnak a gipszkarton válaszfalaktól, arra hivatkozva, hogy ezen szerkezetek hő-, és hangszigetelő képessége elmarad a hagyományos tégla, vagy pórusbeton falakhoz képest. Ez bizonyos szempontból igaz is, ugyanis önmagában a gipszkarton fal képességei elmaradnak ilyen téren, viszont rengeteg lehetőség van arra a gipszkarton fal építése során, hogy feljavítsuk annak szigetelőképességét. Üveg-, vagy kőzetgyapot szigeteléssel kiegészítve akár azonos szintű szigetelőképesség is elérhető, mint a hagyományos falak esetében, sokszor pedig a gipszkarton fal építés ár szempontjából még így is kedvezőbb.

 

gipszkarton fal építése kedvező áron

 

Mások számára pedig kifejezetten népszerű a gipszkarton fal készítése, mivel anyagánál fogva könnyen méretre szabható és alakítható, így szinte bárki elboldogulhat a megépítésével. Ugyanakkor ezt nem javasoljuk azoknak, akik nem jártasak ilyen téren, hiszen könnyen pénzkidobás, és időpocséklás lehet az efféle vállalkozás vége. Ehelyett azt tanácsoljuk, hogy kérje szakemberek segítségét, akiknek egy-egy gipszkarton fal építése már rutinfeladat. Azért sem érdemes a szakembereket mellőzni, mivel az elektromos vezetékek és szerelvények elhelyezésében is segíthetnek.

A gipszkarton falazás további kedvező tulajdonságai között mindenképp szót kell ejteni élettani hatásairól is, hiszen kialakításánál fogva párás időben felveszi, míg száraz időben leadja a nedvességet, így megelőzhető a gombásodás, penészedés, mely súlyos légúti betegségeket is okozhat. A gipszkarton falak sajátossága emellett, hogy tűzvédelmi szemponttól is megállják helyüket, ugyanis a gipszkarton alapvetően nem éghető anyag, így hatékonyan tudja lassítani egy esetleges tűz terjedését.

A gipszkarton fal szerelés, vagy más néven szárazépítés minimális hulladékkal jár, a folyamat nem igényel vizes technológiát, ráadásul a könnyűszerkezet miatt az anyagmozgatás és tárolás is egyszerű. Az építkezés gyorsan és könnyen elvégezhető, a helyiségek szinte azonnal birtokba vehetők.

És persze az sem utolsó szempont a nagy népszerűség okainak sorában, hogy a gipszkarton fal ár tekintetében kifejezetten kedvező, így sokan választják a lakásuk, házuk belső tereinek további felosztására, mivel olcsó és könnyen kezelhető alternatívát kínál.

 

gipszkarton álmennyezet ár ajánlatkérés most

 

Fontos tényezők gipszkarton válaszfal megépítése előtt

Amennyiben válaszfalat építünk, fontos felmérni a különféle környezeti hatásokat. Magas páratartalmú helységbe például vízálló alapanyagra van szükség. A megfelelő alapanyag felhasználásával párás környezetben is időtálló szerkezetet hozhatunk létre. Konyha területét érintő átalakítás során elengedhetetlen a tűzállóságot is számításba venni.

A gipszkarton fal építés ár szempontjából meglehetősen előnyös, mint arról már szó esett, azonban azt is figyelembe kell venni, hogy ezt számos befolyásoló tényező is alakítja. Itt olyan dolgokra kell gondolni mint, hogy akarunk-e nyílászárót beállítani a gipszkarton falba, vagy épp nehezebb bútorelemeket, tárgyakat; de az is meghatározó lehet, hogy milyen minőségű szigetelést szeretne beépíteni.

 

gipszkarton fal szerelés szakszerűen

 

Ezen felül a gipszkarton szerelés során érdemes előre mérlegelni, hogy milyen minőségű, milyen vastag falszerkezetet szeretne. Természetesen a vastagabb, nívósabb gipszkarton fal ár tekintetében magasabbra rúghat, de mégis érdemes a minőséget választani, hiszen hosszútávon ez jóval kifizetődőbb.

A legvékonyabb gipszkarton kb. 6,5 mm vastag, mely könnyen hajlítható, rugalmas. Ettől már jóval vastagabb a 12,5 mm-nél kezdődő impregnált gipszkarton. Ezek a termékek már jobban ellenállnak a párának és a nedvességnek, így például a fürdőszobában, konyhában ajánlatos a használatuk. Egyébiránt ez a leggyakrabban alkalmazott kategória a gipszkarton fal készítése során. Persze kaphatók ettől is vastagabb gipszkartonok, melyek kifejezetten a nagy teherbíró képesség gyanánt kerülnek legyártásra, így akár így falra szerelhető szekrények, polcok, televíziók megtartására is alkalmasak.

 

Gipszkarton válaszfal megépítési módja

A gipszkarton fal építése a vázszerkezettel kezdődik, ez történhet fa-, vagy fémszerkezetre is, de alapvetően az utóbbit javasoljuk. Az oszlopvázas építési módot használják leginkább, fém tartószerkezet segítségével. A fal üregébe elhelyezett szigetelés, a vázszerkezet, továbbá a gipszkarton lapok határozzák meg a falszerkezetek épületfizikai és statikai jellemzőit. Ennek révén egy olyanféle szerkezetre teszünk szert, mely nagyban idomul az épület adottságaihoz. Az építési munkafolyamat meggyorsítása érdekében acélprofilok használata ajánlott a tartóváz kialakításához, azonban a fa vázak szintén megfelelnek a gipszkarton válaszfalak felhúzásához. Szükség szerint gyorsan és kis munkát igénylően el lehet bontani a gipszkarton válaszfalakat.

A gipszkarton fal készítése során szükség van úgynevezett CW (függőleges) és UW (vízszintes) profilokra, gipszkartonra, csavarokra a rögzítéshez, vízmértékre, sniccerre, mérőszalagra stb. Első lépésként kimérjük, majd kijelöljük a válaszfal helyét, ezt pedig fel is kell rajzolni a padlóra, falra, plafonra egyaránt. A méréseket nagyon precízen, hatalmas odafigyeléssel kell elvégezni, hiszen elég néhány apró hiba és feleslegesen dolgoztunk, éppen ezért érdemes a szakemberek segítségét kérnie.

A gipszkarton fal építés során az említett UW profilokat a mennyezetre és a padlóra rögzítjük, majd a CW profilokat is rögzítjük az oldalfalhoz. Utóbbit az UW profilokba helyezzük, mintha oszlopok lennének. A gipszkartont csak az UW profilokhoz rögzítjük maximum 25 cm-enként. Igyekezni kell arra, hogy egész lapokkal dolgozzunk, ne kisebb darabokkal. Az is fontos, hogy az egymás mellé helyezett gipszkarton lapokat eltolva helyezzük el. Ha az egyik oldal burkolásával végeztünk, elhelyezhetjük az elektromos vezetékeket vagy a falszigetelést, majd következhet a másik oldal. A gipszkarton fal szerelés utolsó fázisaként már csak a glettelés, hézagolás, csiszolás marad, melynek után festhetjük az új válaszfalunkat.

Persze a fentebb leírtak csak nagy vonalakban mutatják be a gipszkarton fal szerelés folyamatait. Az építkezés során gyakran, számos nem várt nehézséggel kell szembenézni, ráadásul a precizitás, és szakértelem elengedhetetlen, ha nem akarunk végeredményként kontármunkát.

 

Gipszkarton válaszfalat szeretne, de nem tudja kit hívjon segítségül? Mi megvalósítjuk elképzeléseit!

Csapatunk célja, hogy gyorsan és költséghatékonyan oldjuk meg a felmerülő feladatokat, és olyan minőségi munkát adjunk át, amely hosszú éveken át megőrzi magas minőségét. Keressen minket bizalommal a hét minden napján, ha felújításon vagy átalakításon gondolkodik – mi elkészítjük Önnek a megálmodott gipszkarton válaszfalat!

 


gipszkarton álmennyezet ár ajánlatkérés most

 

 

 

Hívjon minket árajánlatért!