Kérdése van? Hívjon bizalommal!

info@gipszkarton-szereles.hu

Greck György

+36 30/340-5618

Munkavégzés 100% garanciával!

Gipszkarton álmennyezet árak szerelés

Manapság már rengeteg épületben fedezhető fel gipszkarton mennyezet, hiszen ez egy rendkívül gyors, praktikus illetve kifejezetten szép megoldást jelent különböző problémákra, melyeket minél hamarabb szeretnénk orvosolni. Gipszkarton lapok használatával gyorsabban és hatékonyan burkolhatjuk az új épületek vakolatlan, vagy akár a régi épületek sérült mennyezeteit.gipszkarton álmennyezet ár ajánlatkérés most

 

Mennyezetre szerelt gipszkarton előnyei

A gipszkarton álmennyezet több előnnyel is bír, mint azt elsőre gondolnánk. Érdemes tehát jobban szemügyre venni, hogy az álmennyezet készítése milyen potenciált rejteget, és miképp tudjuk ezeket a legjobban kihasználni.

A gipszkarton tulajdonképpen egy rendkívül sokoldalúan alkalmazható építőanyag, éppen ezért egyre többen döntenek például mennyezet gipszkartonozás mellett, ha felújításra kerül a sor. A gipszkarton dekorációs célokra és akár bútor építésre is kiválóan alkalmas. Alapanyagát tekintve gipsz és kartonpapír. Gyártása során a nehézfémeket és sókat eltávolítják belőle, így nincs káros anyag kibocsátása, tehát kifejezetten környezetbarát.

Mint arra már utaltunk, az egyik legfőbb előnye a dolognak, hogy kimondottan gyorsan és egyszerűen lehet vele dolgozni, másfelől az esztétika terén is páratlan lehetőségeket nyújthat a gipszkarton álmennyezet kialakítása.

Az alábbiakban igyekszünk részletesebben bemutatni, hogy milyen előnyökkel jár a gipszkarton szerelés mennyezetre, de szóba kerülnek az álmennyezet árak is.

 

Költséghatékony klimatizálás

Magas belmagasságú lakásokban, illetve helyiségekben az épített álmennyezet különféle előnyökkel szolgálhat. Téli időszakot tekintve számottevő megtakarításra kerülhet sor a fűtésnél, amennyiben álmennyezet kialakításának segítségével csökkentjük a fűtésre szoruló belteret. Az álmennyezet készítése nem csupán a fűtendő vagy hűtendő légköbmétert csökkenti, de ezzel együtt környezetkímélő alternatívát is nyújt. Amellett, hogy jelentős összegeket spórolhat meg, még az is kiemelendő, hogy az álmennyezet ár szempontjából is igen kedvező.

 

Volt hiba, nincs hiba

A mennyezeti gipszkartonozás tökéletes alternatívát jelent akkor is, ha nem szeretne nagyobb költségekkel járó felújításba kezdeni, de valamilyen módon mégis szeretné elfedni a mennyezeten megjelenő kisebb-nagyobb hibákat. A gipszkarton mennyezet abszolút megfelel erre a célra, nem fog elütni az új plafon a környezetéből, tulajdonképpen senki nem veszi majd észre, hogy ez csak álmennyezet. A teljeskörű felújítások helyett az álmennyezet ár ráadásul mérföldekkel olcsóbb.

 

Különleges, egyedi dekorációk

Amellett, hogy a gipszkarton álmennyezet megépítése meglehetősen gyors, megmunkálása sem mondható nehéz feladatnak. Noha az kétségtelen, hogy kell hozzá némi kézügyesség, kreativitás és szépérzék. Így tehát a lakás dekorálásához látványos megoldásokkal is szolgál. Fontos szempont, hogy a gipszkartont könnyedén lehet szabni és megmunkálni, továbbá a tartószerkezetre is felfogatható stabil módon.
Egyre nagyobb népszerűségnek örvend példának okáért a mennyezetbe rejtett dekorációs világítás, illetve a mennyezetbe süllyesztett spot lámpák, akár LED égőkkel is kiegészítve. Ehhez természetesen mennyezeti gipszkarton kialakítása szükséges.

A mennyezeti gipszkarton alapvetően önmagában nem rendelkezik kifejezetten jó hőtartő képességgel, mégis lehetőség van alá korszerű hőszigetelő anyagot, általában üveg- vagy kőzetgyapotot helyezni. Ezzel rendkívül sok pénzt spórolhatunk meg, hiszen az új szigetelésnek köszönhetően kevesebb energiát kell felhasználni a fűtési szezonban, az álmennyezet készítése pedig segít elrejteni azt, s még akár a korábbiaknál sokkal szebb belső dekorációt is kialakíthatunk. Ezen felül a lámpák, spotok vezetékeit is elrejthetjük, vagy épp szellőzőket telepíthetünk alá.

 

Biztonság

A mennyezeti gipszkarton rendelkezik még egy olyan meglehetősen fontos tulajdonsággal, amit sokszor nem emelnek ki, holott igen csak meghatározó szempont, ez pedig a tűzállóság. A gipszkarton nem éghető anyag, így ennek hála, ha lángok csapnának fel az épületben a gipszkarton falak és gipszkarton mennyezet hatékonyan tudják a tűz terjedését lassítani, s így akár életeket is menteni.gipszkarton álmennyezet árak ajánlatkérés

 

Álmennyezet típusok - gipszkarton mennyezet minták

 

Monolit álmennyezetek

A monolit álmennyezetek akármilyen formában kialakíthatók az egyszerű sík felületektől a tagolt és összetett mennyezetekig. Hajlékony építőlemezek használatával íves felületek készítése is lehetséges. A monolit álmennyezetek szerkezete nem bontható, ennél fogva főképp olyan helyen kerül alkalmazásra, ahol nem szükséges a gyakori ellenőrzés vagy csere a mennyezet felett futó vezetékek és kábelek tekintetében.

 

Ragasztott burkolólapok

A mennyezet gipszkartonozás egyik legegyszerűbb formája a ragasztott burkolólapok felhelyezése. Ez leginkább akkor ajánlott, ha szeretnénk az apróbb hibákat, egyenetlenségeket eltüntetni, vagy valamilyen dekorációval feldobni a belső tereket. A ragasztott álmennyezet árak egészen kedvezőek, így költséghatékony módon tudja bárki esztétikusabbá varázsolni otthonát néhány egyszerű lépéssel. A ragasztott burkolólapok vágása egyszerű, akár egy szimpla tapétavágóval is megoldható, ragasztásukhoz pedig erre a célra kifejlesztett speciális ragasztó szükségeltetik.

 

Kazettás rendszerek

Kazettás álmennyezeteket előszeretettel alkalmaznak például iskolákban, irodákban, raktárakban. Az ilyen típusú gipszkarton mennyezet kivitelezése során általában egy fémrács keretet építenek, amelyet a plafonra függesztenek és ezekbe a fémprofilokba kerülnek a kazetták, azaz a gipszkarton lapok. A kazettás gipszkarton szerelés mennyezetre lehetővé teszi a szellőzők, klímarendszer, vezetékek stb. elrejtését.

 

Speciális álmennyezet - különleges profil

Speciális álmennyezet esetében a lapok különféle méretű, elosztású és alakú perforáltságukkal páratlanul magas hangelnyelést nyújtanak, ezenkívül a kivitelezésük is mutatós. Könnyű hozzáférést tesznek lehetővé a felettük kiépített térhez, mivel ezek az álmennyezetek szétszerelhetők. A kazettás álmennyezetek minden téren eleget tesznek az akusztikai és esztétikai elvárásoknak, melyekre főképp iskolás, áruházak és sportlétesítmények esetében van szükség. Irodákban példának okáért igen gyakran találkozhatunk azzal, hogy a plafon alatt lévő gépészeti berendezések, légkondicionáló készülékek, számítástechnikai eszközök, kábelek elrejtését szolgálja az álmennyezet. A gyors és egyszerű szerelhetőség a kazettás álmennyezetek előnyére szolgál, ráadásul az ilyen típusú álmennyezet ár szempontjából is igen csak kedvező megoldást jelent.

 

Érdemes szem előtt tartani

Noha a leírtakból már kiderült, hogy a gipszkarton álmennyezet készítése megannyi előnnyel jár, egy fontos dolgot érdemes megjegyezni ezek mellé. A gipszkarton álmennyezet alapvetően nem vízálló, hiszen nem ebből a célból alkalmazzák. Természetesen vannak vízálló termékek is, de az ilyen álmennyezet árak már magasabbra rúghatnak. Ennek fényében célszerű tehát tervezni a felújításokat.

 

Összegezve

Összefoglalva tehát a leírtakat a gipszkarton álmennyezet segítségével hatékonyan csökkenthetjük a fűtési, vagy akár hűtési kiadásainkat, ráadásul a környezetbarát megvalósításról beszélünk. Könnyedén elrejthetjük a mennyezet hibáit, vagy vezetékeket, szellőzőket, melyek rontják a belső terek összképét. Mindemellett a gipszkarton szerelés mennyezetre olcsó, gyors, könnyen megmunkálható alternatívát kínál szemben a költségesebb nagyobb volumenű felújítások helyett.
Nem utolsó sorban sokak számára az is vonzó, hogy a gipszkarton mennyezet megannyi lehetőséget tartogat magában a formavilágot tekintve, mely ízlés szerint kiegészíthető spotlámpákkal, LED fényekkel, de aki az egyszerűbb, visszafogott megoldásokat kedveli, az is megtalálhatja a neki leginkább szimpatikus megoldást.
Az álmennyezet ár szempontjából is meglehetősen baráti, nem kell hatalmas összegeket ráfordítani, mégis könnyedén ötvözheti az esztétikum és a funkcionalitás minden ebből fakadó előnyét.

 

Mennyezeti gipszkarton burkolatot szeretne, de nem tudja kit bízzon meg a munkával? Mi segítünk elképzelése megvalósításában!

Csapatunk célja, hogy gyorsan és költséghatékonyan oldjuk meg a felmerülő feladatokat, és olyan minőségi munkát adjunk át, amely hosszú éveken át megőrzi magas minőségét. Keressen minket bizalommal a hét minden napján, ha felújításon vagy átalakításon gondolkodik, de segítségére vagyunk akkor is, ha az az álmennyezet árak nagyságrendjéről szeretne érdeklődni. Válasszon minket, mi elkészítjük Önnek a megálmodott mennyezeti gipszkarton burkolatot!gipszkarton álmennyezet árak ajánlatkérés

 

 

Hívjon minket árajánlatért!