Kérdése van? Hívjon bizalommal!

info@gipszkarton-szereles.hu

Greck György

+36 30/340-5618

Munkavégzés 100% garanciával!

gipszkartonozás mint korszerű technológia

Korszerű technológia

A korábbi technológiákkal ellentétben a gipszkarton szerkezetét tekintve sokkal könnyebb, a szerelés során sokkal kevesebb törmelék és építőanyag hulladék halmozódik fel.

A gipszkarton előnyei

A gipszkarton időtállósága hatalmas előny a többi technológiával szemben, hiszen gipszkartonnal készített falak nem repedeznek a normál vakolattal ellentétben. Költséghatékonyság szempontjából remek választás, mivel gyakori korrigálást nem igényel. Könnyű szerkezetének és tömegének, valamint a lap ragasztó gyorsabb száradási idejének köszönhetően a munkálatok jelentősen rövidebb időt vesznek igénybe. Az építkezési szabályzatok által megkövetelt hangszigetelési, tűzvédelmi és hőteljesítményi szempontoknak is megfelel.

A gipszkarton felhasználási területei

A gipszkartont előszeretettel használják díszítő elemek, mint például rejtett világítás készítésénél. Amennyiben gipszkartonból készült álmennyezet felrakására kerül sor, a víz- vagy elektromos vezetékeket is könnyedén eltakarhatjuk. Egyedi igények alapján készíthető belőle polcrendszer valamint falfülke, tehát a megszokott szögletes formákon kívül is biztosít lehetőséget.

Gipszkarton alapvető fajtái

A normál gipszkartonlapot főképpen fal építésnél, továbbá szárazvakolat és álmennyezet készítésénél használják. Az impregnált gipszkartonlapot leginkább mennyezet, födémek és falak borításánál kerül felhasználásra és alacsonyabb vízfelvétele van, mint a normál gipszkartonnak, így választása praktikus fürdőszobát érintő munkálatoknál.

Extra adalékanyag tartalmú gipszkartonok

A tűzvédelmi előírások miatt a szakemberek tűzálló gipszkartonlapot szoktak használni a tetőtérben, álmennyezetekre és válaszfalaknál. Amennyiben szeretnénk magasabb védelmet elérni, kétfajta ötvözetéből készül a tűzálló és impregnált gipszkartonlap, melyet padlástér beépítése során, továbbá álmennyezetek, válaszfalak, előtétfalak építésénél használnak előszeretettel. A gipszrost lapok sűrűséget és tömeget tekintve nagyobbak, mint a normál gipszkarton lapok, emellett ütésállóbbak és jóval víztaszítóbbak, ennél fogva több téren lehet őket használni.

Hívjon minket árajánlatért!