Kérdése van? Hívjon bizalommal!

info@gipszkarton-szereles.hu

Greck György

+36 30/340-5618

Munkavégzés 100% garanciával!

Gipszkarton előtétfal építése szerelés

Gipszkarton előtétfal építése

A gipszkarton előtétfal kitűnő opció, amennyiben az adott helyiség hűvös és a külső falrészt utólagosan kellene hőszigetelni, ami segít meggátolni a fűtött térbe érkező hideget. Ezenfelül kiváló megoldást nyújthat a különféle vezetékek és csövek elfedéséhez vagy régi belső falak gyors és egyszerű korrigálásához.

A következőkben részletesen olvashat arról, hogy milyen előnyökkel jár a gipszkarton előtétfal építése, illetve azt is megtudhatja, hogy mi az a szárazépítés, hogyan zajlik, miért jó ez, és mi köze van a gipszkarton falhoz.

A gipszkarton előtétfalak előnyei

A gipszkarton előtétfal sok szempontból előnyös választás a belsőépítészet során, ha nem szeretnénk megbontani az eredeti falakat, olcsó, tiszta és gyors megoldást keresünk olyan jellegű problémákra, mint a hő-, és hangszigetelés feljavítása, a falak hibáinak leplezése, csövek, vezetékek eltakarása. Egy-egy jó minőségű előtétfal a hangszigetelés terén nagyban segítségünkre lehet, hiszen előfordul, hogy a szomszédunk zajosabb vagy éppenséggel mi vagyunk egy picit hangosabbak a kelleténél – főképp kisgyerekes családok esetében praktikus megoldás. Abban az esetben, ha a meglévő falrész minőségén szeretnénk javítani, a kevésbé jó állapotú rész elfedését gazdaságosan megoldhatjuk. A falakon látszódó vezetékek és csövek elfedésére tökéletes praktika, nem mellesleg tűzvédelem terén is hasznos megoldás.

Fülkés előfalak

Az előtétfalak segítségével egyszerűen módosíthatunk az egyhangú tereken, a bennük kiépített polcok, beugrók különlegesebb hatást keltenek, emellett plusz tárolóhelyet biztosítanak. Tulajdonképpen saját elképzeléseink szerint alakíthatjuk át otthonunk belső tereit, dekorálhatjuk a helyiségeket. A vékony gipszkartonból épített falaknak köszönhetően ráadásul ezt úgy tehetjük meg, hogy alig veszünk el a hasznos alapterületből. Egyedül az adott tér kondíciója korlátozhatja meg az áhított kivitelezést. Kiváló dekorációs elem, amit használni is lehet a mindennapokban.gipszkarton előtétfal készítése árak ajánlatkérés

 

Gipszkartonnal történő száraz vakolás

Ha egyszerű, gyors és tiszta eredményt szeretnénk elérni, a vakolatlantégla előkészítésére tapétázáshoz vagy festéshez, valamint falszerkezet felszínének burkolására nagyszerű módszer. Gipszkartonnal történő száraz vakolás nem igényel homokot, betont, meszet és cementet sem. A gipszkarton lap ragasztó száradási idejét tekintve lényegesen rövidebb, valamint nincs szükség csiszolásra és glettelésre sem, így a cementes alapvakolat felvitelével ellentétben a gipszkartonnal száraz vakolt rész számottevően gyorsabban készül el.

Mit jelent szárazépítés?

A szárazépítés, vagy száraz vakolás bizonyos belsőépítési technológiák gyűjtőneve, melyek során nem viszünk fel felesleges vizet a rendszerbe, nem használunk homokot, betont, meszet és cementet sem. A szárazépítés kategóriájába sorolható többek között a gipszkarton előtétfal építése, falburkolatok, álmennyezetek, álpadlók, de egyes tűzvédelmi rendszerek kialakítása is. Szárazépítés során előre gyártott építési elemek és építőanyagok használatával rengeteg időt, pénzt és energiát spórolhatunk meg, ráadásul a végeredmény láttán sem lesz hiányérzetünk. Nedves kezelést csak a hézagok kitöltésénél és a felületképzésnél, mint a glettelés, festés alkalmazunk ennek során.

Ha egyszerű, gyors és tiszta eredményt szeretnénk elérni, a vakolatlantégla előkészítésére tapétázáshoz vagy festéshez, valamint falszerkezet felszínének burkolására nagyszerű módszer. Gipszkartonnal történő száraz vakolás nem igényel homokot, betont, meszet és cementet sem. A gipszkarton lap ragasztó száradási idejét tekintve lényegesen rövidebb, valamint nincs szükség csiszolásra és glettelésre sem, így a cementes alapvakolat felvitelével ellentétben a gipszkartonnal száraz vakolt rész számottevően gyorsabban készül el.

 

gipszkarton előtétfal előnyei

 

A szárazépítés során használt gipszkartonból készült lapoknak igen sok kedvező tulajdonsága van, melyek elősegítik a belsőépítés folyamatát és a költséghatékony kivitelezést. A gipszkarton lapok először is értelemszerűen szárazon, rendkívül gyorsan, akár házilag is beépíthető szerkezetek. Nem igényelnek sok szakértelmet, azonban azt fontos kiemelni, hogy aki nem biztos a dolgában, inkább kérje szakértők segítségét, hogy elkerülje a felesleges pénzkidobást. Mindazonáltal a gipszkarton kedvező ára miatt is igen közkedvelt, ráadásul környezetvédelmi szempontból is előnyös, újrahasznosítható, valamint az egészségre sem ártalmas. A gipszkarton fal rendkívül gyorsan elkészülhet, tulajdonképpen azonnal igénybe lehet venni a szárazépítéssel kialakított helyiségeket.

Sokan ódzkodnak a gipszkarton előtétfal építésétől arra hivatkozva, hogy ez nem oldja meg a hő-, vagy hangszigetelési problémákat, révén a könnyű, vékony szerkezetnek. Azonban ásvány- vagy üveggyapot alkalmazásával költségtakarékos hő- és hangszigetelést érhetünk el. A gipszkarton előtétfal úgynevezett páratartalom-kiegyenlítő funkciója is kivételes, hiszen a gipszkartonból készült lapok effektíven szabályozzák a levegő páratartalmát. Amikor a levegőnek magas a páratartalma, több párát vesz fel, míg ellenkező esetben, amikor a levegő szárazabbá válik visszapárologtatja azt a környezetébe.

Előtétfal készítése azért is praktikus, mivel a különböző épületgépészeti vezetékek, mint például vízcső, gázcső, elektromos vezetékek stb. egyszerűen, a fal szerkezetén belül, megbontás nélkül vezethetők. Emellett a gipszkarton előtétfal kevesebb helyet foglal el a lakás területéből, mint a klasszikus téglafalak.

Az sem utolsó szempont, hogy szükség esetén akár gyorsan és könnyen el is bonthatók, átépíthetők, újrahasznosíthatók a válaszfalak, előtétfalak. Mindezt pedig tisztán, minimális hulladékkal.
A gipszkarton előtétfal építése tűzvédelmi szempontból is hasznos, ugyanis a gipszkarton anyagánál fogva késlelteti a tűz terjedését. Gipszkarton lapokból tehát égésgátló, tűzálló fal- és mennyezetszerkezeteket alakíthatunk ki.

 

Gipszkarton előtétfalon gondolkodik, de nem biztos a döntésében? Mi segítünk elképzelése megvalósításában!

Csapatunk célja, hogy gyorsan és költséghatékonyan oldjuk meg a felmerülő feladatokat, és olyan minőségi munkát adjunk át, amely hosszú éveken át megőrzi magas minőségét. Keressen minket bizalommal a hét minden napján, ha felújításon vagy átalakításon gondolkodik – mi elkészítjük Önnek a megálmodott gipszkarton előtétfalat!

 

gipszkarton előtétfal építése ajánlatkérés

 

Előtétfal készítése

A gipszkarton előtétfal építése, mint arról már szó esett nem kifejezetten bonyolult feladat, azonban ennek is megvan a maga nehézsége, s ha nem figyelünk oda kellőképpen, akkor bizony ráfizetés lehet a vége.

A gipszkarton lapokat nyers falazatra, betonfalra ragasztógipsszel erősíthetjük fel, vagy a falra vagy mennyezetre dűbelekkel falécekből vagy fémprofilokból tartóvázat erősítünk, és erre csavarozzuk rá a gipszkarton lapokat.
Ezt követően tömítjük és elsimítjuk az illesztési hézagokat, lecsiszoljuk, majd alapozzuk a felületet, mígnem egy teljesen sík falfelületet kapunk, amely közvetlenül tapétázható, előfestés után glettelhető és festhető, de csempével is borítható. Ahol vízhatásnak erősen kitett helyiségekben szükséges az előtétfal építése, ott különleges impregnált gipszkarton lapok is használhatók, melyek sokkal hatékonyabb vízszigetelő képességekkel rendelkeznek.

Az előtétfal készítése során nagy előny, hogy nincs száradási idő, valamint az alapterület a vékonyabb szerkezetek révén jobban kihasználható. Persze az egyik leggyakrabban alkalmazott cél, hogy elrejthetjük a gipszkarton előtétfal segítségével a villany- és vízvezetékeket, vagy az eredeti fal hibáit. Ezen felül pedig a hő-, és hangszigetelési képességei is feljavítható otthonának.

A szárazépítés a régebbi lakások, házak felújításához is remek opció, hiszen könnyűszerrel kijavíthatjuk a mennyezet és a falak hibáit. Rengeteg pénzt spórolhatunk ezzel, mivel nincs szükség az eredeti falak megbontására ahhoz, hogy kialakítsuk az előtétfalat. Gipszkarton lapokkal gyorsan és olcsón burkolhatunk síkfogas, egyenetlen felületű falakat, mennyezeteket és padlókat. A hang-, és hőszigetelés is, mint arról már szó esett, hatékonyan feljavítható, anélkül, hogy a fal teljes vastagságát jelentősen növelnénk.

Ha Ön is egy olyan megoldást keres, mellyel költséghatékonyan, gyorsan és rendkívül effektíven tudja otthona szigetelőképességét javítani, megjelenését szebbé varázsolni különböző dekorációs elemekkel, akkor a gipszkarton előtétfalakat Önnek találták ki. Mi pedig az Ön rendelkezésére állunk, hogy megvalósítsuk terveit, elképzeléseit. Ha bármilyen kérdése van a témával kapcsolatban bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, kollégáink készségesen állnak rendelkezésére!

 

gipszkarton előtétfal készítése szakképzett csapattal

 

 

 

Hívjon minket árajánlatért!